business coach va

Ontslag!!

Dat geloof je toch niet??

Na mijn scheiding had ik (uiteindelijk) binnen een week een baan en een huis, in mijn gedachten zat ik gebakken tot aan mijn pensioen.

Niet dus!

Deze schijnveiligheid kwam zo rauw op mijn dak dat ik besloot dat ik nooit meer afhankelijk van iemand wilde zijn, dus het alternatief was voor mezelf beginnen.

En ik heb de switch gemaakt naar virtual assistant en ging vanuit huis werken. Wat een verademing, ik hoefde niet meer te vragen of ik vrij kon krijgen, niet meer naar klanten toe, niet meer mijn uren bijhouden en niet meer de planning kloppend krijgen.

JA natuurlijk moet ik dat wel maar nu voor mezelf! En hoe leuk is dat? Superleuk!

Daarna ben ik een community gestart voor virtual assistants omdat af en toe bijkletsen bij een koffietje, een vraag stellen, een succes vieren, kennis opdoen door middel van webinars en masterclasses met collega’s gewoon heel fijn is.

Ik merkte vanuit de community dat veel VA’s op zoek waren naar klanten, dat is de reden dat ben ik partner ben geworden bij de Vlotte Tantes. Vanuit daar match ik opdrachtgevers aan jou als VA.

Dat was mijn eerste stap om te helpen. Inmiddels weet ik dat er toch vaak meer voor nodig is om aan klanten te komen en ben ik startende VA’s gaan coachen.

Ik leer je hoe je aan klanten kunt komen en laat je zien dat ondernemen leuk is.

Nu kan ik echt werken onder mijn voorwaarden: online voor 95%, mijn kleinzoons uit de opvang halen als het nodig is, zonder dat ik dat in ‘drievoud’ moet indienen. Ik kan werken vanaf Bonaire waar mijn jongste dochter woont. Ik heb de leukste klanten die ik niet allemaal live heb gezien, maar dat staat een hele fijne en goede samenwerking absoluut niet in de weg.

En vooral dat gevoel van vrijheid is onbetaalbaar, natuurlijk ‘moet’ je gewoon werken maar het gevoel erbij is zo anders dat ik dat iedereen gun die dat ook wil.

 

Wat moet je over mij weten?

– Ik sta voor ‘mijn’ VA’s, bij alles wat ik verzin heb ik jou in mijn achterhoofd, ik ben een moederkloek als het gaat om de community. Het liefste wil ik alle VA’s helpen met het vinden van klanten!

– Mijn partnerschap bij de Vlotte Tantes is ook daaruit voortgekomen. Ik match jou persoonlijk, ik stel maar 1 VA voor aan de opdrachtgever, daar zit geen concurrentie verder. Dat is waarmee ik mij onderscheid van andere coaches en communities.

– Afspraken zijn heilig, ik geloof niet in een ‘flow’, vaak is dat stiekem een synoniem voor gemakzucht of uitstelgedrag. Zonder te generaliseren, want ik ben er ook weleens jaloers op als mensen dat echt kunnen en wel succesvol zijn.

– Ik sta altijd ‘aan’ en dat is letterlijk en figuurlijk, als je mij belt, appt of mailt krijg je persoonlijk van mij antwoord of ik bel je terug. Vaak zijn de VA’s verbaasd dat ik zo snel en persoonlijk bel of antwoord.

 

Mijn visie

Veel te veel enthousiast gestarte VA’s stoppen binnen 1 à 2 jaar met hun bedrijf omdat ze geen klanten krijgen.

Vaak zit het probleem in het niet helder en concreet hebben van hun ideale klant en doe je het liefst alles voor iedereen. En als je daar uitleg en hulp bij krijgt d.m.v. coaching, is het allemaal een stuk makkelijker om te snappen wat je moet doen om wél die (ideale) klanten binnen te halen. Dan ga je een stuk sneller!

 

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

  • Ik ben letterlijk en figuurlijk een zondagskind! Geboren op 1 januari, dat was ook echt zondag toen. Maar 1 januari is altijd een zondag, de winkels zijn (meestal nog) dicht. En er zijn weinig activiteiten. Mijn verjaardag begint met vuurwerk en iedereen komt altijd naar mij toe! Dus ook altijd dubbele wensen voor mijn verjaardag én het nieuwe jaar.
  • Ik overal de weg kwijtraak, soms zelfs met google maps aan. Laatst was de Ketheltunnel afgesloten en meestal weet google dat, nu even niet. Ik kwam tot drie keer toe uit in Schiedam, want uitzetten durf ik dan ook niet. Uiteindelijk thuisgekomen met hulp, maar het was 1,5 uur later en 120 km omgereden.
  • Ik 2 kleinzoons heb, waar ik stapeldol op ben, ik pas altijd 1 dag in de week op en die is heilig. Als het een keer anders is (en dat is heeeel soms) dan is er een klein jongetje helemaal boos, want het is oma dag en oma is er niet. Gelukkig kan ik het nog steeds goedmaken met een dikke knuffel en een extra keertje oppassen.
  • Mijn jongste dochter op Bonaire woont en ik daar workretreats naartoe organiseer. Met VA’s heerlijk werken en ontspannen met de Caribische vibe in een prachtige accommodatie, wat wil je nog meer?!
  • Ik mijn eerste magazine heb uitgegeven over het retreat, niet gehinderd door enige kennis bedacht dat dat leuk was om te (laten) maken. En het magazine is zeker voor herhaling vatbaar!!
  • Ik altijd positief ben en veel energie heb, dat wordt weleens gevraagd: ”Ben jij altijd zo vrolijk, positief en energiek?”. Ehhh ja ik zou niet weten hoe ik anders moest zijn.
  • Ik gek ben op Fantasyfilms zoals Harry Potter (de eerste 5, daarna wordt het wel weer erg donker). Narnia: hoe gaaf is het dat je door de achterkant van een kast kruipt en ergens anders bent, zo simpel kan het zijn. The Portable door lijkt daar ook op. En van tekenfilms word ik ook helemaal blij, die kan ik nu legaal met mijn kleinzoons meekijken dan is het minder awkward hihi.
  • Ik kan niet liegen, ik heb altijd het gevoel alsof er een lichtkrant op mijn voorhoofd alvast laat zien wat ik wil gaan zeggen. Dat is ook met verrassingen best ingewikkeld, soms vertellen ze het mij pas zo laat mogelijk dan is de kans dat mijn ogen gaan twinkelen als de persoon in kwestie, waar de verrassing voor is, ernaar vraagt het kleinste is dat ik het verraad, zelfs zonder iets te zeggen. Mijn jongste dochter maakt van deze wetenschap trouwens dankbaar ge(mis)bruik!