Wat is jouw onderscheidend vermogen?

Vanmorgen las ik dat de Big Bazar in zware financiële nood zit.
Als een van de redenen werd aangegeven dat ze geen onderscheidend vermogen hebben.

En ik moest gelijk aan VA’s denken, wij (ik generaliseer een beetje) willen het liefst alles voor iedereen aanbieden, als we maar klanten krijgen.

Maar als je alles aanbiedt voor iedereen, weten je klanten eigenlijk niet waarom ze bij jou je dienst of product moeten kopen.

Dus gaan ze selecteren op prijs, en kijk naar de Big Bazar wat dat ze heeft opgeleverd….. faillissement dat om de hoek loert.

Ze verkopen zoveel verschillende dingen dat je voor ongeveer alles naar binnen kan lopen, dat betekent dus dat ze moeten concurreren met alle supermarkten (dat zijn er nogal wat), de Aldi’s, de Blokkers, de Actions, de Hema’s en ga zo maar door.

Er is niet iets waarvoor je echt alleen naar de Big Bazar wilt, behalve voor de prijs!

En dat is precies waarom ik het zo belangrijk vind, dat VA’s expertises hebben, dat ze een specialisme hebben. In ieder geval in je uitingen naar buiten toe, dus in je online zichtbaarheid.

In je posts vertel je waarom ze speciaal bij jou moeten zijn en dat je ook nog andere kwaliteiten hebt, dat kun je altijd nog vertellen als je de klant hebt!

Maar aan de voorkant in je marketing bied je je specialiteit aan, dan weet jouw klant waarom ze voor jou kiezen en dan is de prijs vaak geen issue meer.

Want als je moet concurreren met prijzen in plaats van met kwaliteit dan trek je uiteindelijk aan het kortste eind!

Wil je dat ik eens met je meekijk?

Stuur een mailtje naar welcome@vasisters.com dan maken we een afspraak!

onderscheidend vermogen